پوگو استیکینگ (POGO STICKING) چیست و چه تاثیری در سئو دارد ؟

پوگو استیکینگ (Pogo Sticking) چیست و چه تاثیری در سئو دارد ؟

پوگو استیکینگ (Pogo Sticking) چیست و چه تاثیری در سئو دارد ؟

Blog Article

پوگو استیکینگ چیست و چرا باید بعنوان یک سئوکار با این موضوع آشنایی داشته باشیم ؟ اگر در حوزه سئو فعالیت دارید لازم است تا از برخی اصطلاحات مهم اطلاع داشته باشید چراکه احتمال دارد در هر جایی که حرف از سئو است گوش شما با این اصطلاحات نوازش شود . البته داشتن آشنایی صرفا مهم نیست و باید اطلاع داشته باشیم که هر اصطلاح درمورد چه بخشی از سئو است و دقیقا چه تاثیراتی بروی سایت شما دارد .


پوگو استیکینگ درحقیقت نشان دهنده یک عمل است که شما تاکنون شاید هزاران بار آنرا انجام داده‌اید اما اصلا خبر نداشتید که درحال انجام پوگو استیکینگ هستید . زمانی که شما عبارتی را در موتور جستجو سرچ می‌کنید و سپس بروی نتایج نمایش داده در صفحه SERP کلیک می‌کنید و از سایت دیدن می‌کنید ، پوگو استیکینگ انجام شده است .


اما پوگو استیکینگ صرفا یک عمل ساده نیست بلکه عملی است که نتایج مثبت و منفی دارد !! Pogo Sticking زمانی تاثیر منفی دارد که مخاطبین وارد سایت شما شوند و بدون انجام هیچ اکشنی ، در بازه زمانی بسیای کوتاهی از سایت شما خارج شوند و به سراغ سایر سایت‌ها بروند . این عمل ممکن است در حالت طبیعی رخ دهد ! یعنی کاربر به دنبال عبارتی است که سایت شما نیز بر اثر جستجوی آن عبارت در نتایج وجود دارد ، اما محتوای مناسب و لازم را ندارد ، کاربر لحظاتی پس از ورود به سایت شما ، آن را ترک خواهد کرد .


این رفتار کاربران توسط موتور جستجو و خصوصا گوگل رصد می‌شود !!! این فرآیند به این معنی است که سایت شما برای کاربر مفید نبوده و شما نتوانستید مدت زمان حداقلی او را در سایت خودتان نگه دارید و وی را راضی کنید ، پس نتیجه این است که سایت شما سایت خوبی نیست . به مرور که این خروج‌های سریع افزایش پیدا کند ، نرخ Pogo Sticking در سایت شما افزایش پیدا خواهد کرد و نتیجه این خواهد بود که شما تنزل رتبه خواهید داشت و بعدها جبران آن دشوار خواهد بود .


اما بالاتر اشاره کردیم که این عمل می‌تواند بصورت طبیعی اتفاق افتد ، اکنون شرایطی را درنظر بگیرید که آن شرایط توسط رفتار انسانی و بصورت عمدی ایجاد شود . یعنی رقیب شما ، عبارت مدنظر ( کلمه کلیدی حوزه کاری ) را سرچ کرده و توسط آی پی‌های مختلف مرتب وارد سایت شما شده و در چند لحظه کوتاه از آن خارج شود . این شرایط به مرور نرخ Pogo Sticking را در شرایط منفی افزایش خواهد داد و عملا یک آسیب جدی برای سایت است . پس باید چکار کرد ؟ …؟؟؟


برای مشاوره سئو سایت در لاهیجان با خجسته وب تماس بگیرید



تفاوت Pogo Sticking با نرخ پرش (Bounce rate) چیست ؟


ممکن است برای شما نیز سئوال باشد که نرخ پرش نیز همین است و زمانی که کاربر از سایت در مدت زمان کوتاهی خارج شود ، باعث افزایش نرخ پرش است . این دو موضوع از نظر درک شاید شبیه هم هستند اما تفاوت اصلی اینجاست که Pogo Sticking در شرایطی است که کاربر شما از طریق موتور جستجو وارد سایت شما شده است و مسیر ورود او به سایت شما از طریق سرچ در موتور جستجو است ، اما در نرخ پرش کاربر ممکن است از طریق مسیرهای دیگر و خصوصا بصورت مستقیم وارد سایت شود و در مدت کوتاهی خارج شود و Bounce rate افزایش پیدا کند .



چگونه از پوگو استیکینگ جلوگیری کنیم ؟


در اینجا صحبت ما تحت شرایطی است که پوگو استیکینگ در حالت طبیعی اتفاق خواهد افتاد و دلیل خروج زود هنگام کاربران از سایت شما برخی مواردی است که در ادامه مطرح خواهیم کرد و باید برای تک تک آنها راهی پیدا کرده و جلوگیری کرد ..



طراحی قالب کاربر پسند


اولین دلیل که باعث فراری دادن کاربران از سایت شما خواهد شد یک قالب نامنظم و کاربر ناپسند است . متاسفانه با تعدد قالب‌های آماده و البته طراحانی که تخصص کافی برای دیزاین مناسب قالب ندارند ، وب سایت‌های ارزان قیمت بازار را اشباع کرده‌اند و متاسفانه کاربر شما نیز با این نوع وب سایت‌ها تعامل خوبی ندارد .


عدم چیدمان صحیح المان‌ها در سایت ، رنگ بندی نامناسب ، تصاویر و بنرهای ضعیف و غیرحرفه‌ای ، UX نامناسب ، همگی دست به دست هم خواهند داد تا کاربر به هدف خود نرسیده و سایت شما را ترک کند . برای مثال ثصور کنید که شما قصد ثبت نام در کلاس‌های آموزش رایگان سئو به تعداد محدود را دارید و یک صفحه فرود برای کاربر طراحی کرده‌اید تا وارد آن صفحه شده ، فرم را تکمیل کرده و برای شما ارسال کند . خب قاعدتا در این صفحه باید یک فرم که بخش اصلی صفحه است را مشاهده کرده ، آن را به راحتی تکمیل کرده و ارسال کند .


اما طراحی شما در این صفحه به شکلی است که فرم جز اصلی صفحه نیست و یا تعداد ورودی‌های فرم بسیار زیاد است و کاربر باید مدت زیادی برای تکمیل فیلدهای فرم صرف کند و معمولا استفاده کننده از سایت حوصله زیادی برای انجام این کار به خرج نخواهد داد . پس اکنون شما دو مورد اشکال از نظر UX داخل سایت دارید و همین موارد اگر بهینه نشوند ، دلیل عبور ساده مشتری از سایت شما هستند . پس قدم اول شما داشتن یک سایت خوب ، شیک ، کاربر پسند است .



محتوای مناسب و مرتبط با صفحه


شاید دومین مورد بسیار مهم که در کاهش نرخ Pogo Sticking با شرایط منفی تاثیرگذار است ، داشتن محتوای مرتبط با صفحه و البته مناسب است و منظور از محتوای مرتبط با صفحه این است که وقتی کاربر به دنبال روش فعال سازی ویندوز است و وارد سایت شما شد ، محتوایی که مشاهده می‌کند ، مربوط به آموزش فعالسازی ویندوز باشد ، و شما در آن بخش تبلیغات فروش ویندوز 10 اورجینال را قرار نداده باشید .


بعد از مرتبط بودن محتوا ، مناسب بودن آن نیز مهم است . به عبارتی شما اگر قصد دارید در مورد روش فعالسازی ویندور صحبت کنید ، باید تصاویر مناسب از محیط سیستم عامل را تهیه کرده و برای کاربر قرار دهید تا عملا مشاهده کند که مراحل به ترتیب و در چه بخش‌هایی انجام خواهد شد و او نیز به درستی این کار را انجام دهد .


اگر امکان تهیه ویدیو وجود دارد حتما این کار را انجام دهید چراکه ویدیو یکی از مواردی است که کاربر را بیشتر در سایت شما نگه خواهد داشت و از نقاط اصلی در کاهش نرخ Pogo Sticking منفی است .


درکنار این موارد اگر این کار ( فعالسازی ویندوز ) بیش از یک روش دارد ، روش‌های دیگر را نیز به کاربر آموزش دهید تا اگر احیانا با روش اول و معمول به نتیجه نرسید ، روش‌های بعدی را نیز امتحان کند . این کار باعث خواهد شد تا او در سایت شما بازهم مدت زمان بیشتری را سپری کند و درصورت جوابگو نبودن روش اول ، سایت شما را ترک نکند تا به سراغ سایت‌های بعدی برود . پس مرتبط بودن و جامعیت محتوا از هرنظر بسیار مهم است .



لینکسازی داخلی


لینکسازی داخلی علاوه بر اینکه مسبب سئو بهتر جهت افزایش رتبه صفحات مادر است ، به نوعی در کمک به کاربر و گردش بیشتر او داخل سایت کمک خواهد کرد تا مدت زمان ماندگاری کاربر در سایت نیز بیشتر باشد و برای مثال شما در حال توضیح روش فعال سازی ویندوز از طریق بخش cmd هستید و در این بین اشاره مختصری به windows powershell دارید و در این بین به کاربر خود اطلاع می‌دهید که اگر درمورد بخش windows powershell اطلاعاتی ندارید ، می‌توانید در این مقاله آن را نیز مطالعه کرده و دانش خود را بیشتر کنید و یا حتی windows powershell را اجرا کرده و از طریق آن ادامه مراحل را پیش ببرید .


پس لینکسازی داخلی البته به شیوه درست نه صرفا به منظور تبلیغات یا صرفا کمک به افزایش رتبه سایر صفحات ، بلکه می‌تواند نتیجه بسیار مناسبی را برای کاهش نرخ منفی داشته باشد . درمورد بحث Internal links می‌توان ساعت‌های زیادی صحبت کرد اما در همین حد اطلاع داشته باشید که بخش مهمی از زمان نگهداری در سایت به کمک همین قسمت است .



محتوای چند رسانه‌ای


این قسمت را در بخش بالا کمی مورد اشاره قرار دادیم اما لازم بود تا در یک بخش مجزا نیز درمورد آن صحبت کنیم . همواره تماشای ویدیو برای کاربران بسیار راحت‌تر از خواندن است . از این جهت تا حدی که توانایی تولید محتوای ویدیویی دارید ، از آن دریغ نکنید . برای مثال درمورد همین مقاله روش فعالسازی ویندوز ، می‌توان یک ویدیوی بسیار مناسب تهیه کرد تا کاربر به اندازه مدت زمان ویدیو در داخل صفحه سایت شما ماندگار باشد . حتی اگر محتوای متنی صفحه را نیز مطالعه نکرده باشد ، به واسطه ویدیو در سایت شما حضور خواهد داشت .


نکته مهمی که در مورد ویدیو وجود دارد این است که ویدیو در ابتدای صفحه باشد و حدالامکان کاری کنیم که کاربر متوجه باشد این صفحه شامل ویدیو آموزشی است . مورد دوم زمان یا همان طول ویدیو است که نباید بسیار کوتاه یا بسیار بلند باشد معمولا ویدیوهای آموزشی بین 2 تا 8 دقیقه هستند که همین مدت زمان برای ماندگاری کاربر در سایت بسیار خوب است .


حتی اگر خودتان ویدیو را بروی هاست خودتان آپلو نمی‌کنید و از سرویس‌های اشتراک ویدیو مثل آپارات استفاده می‌کنید ، سعی کنید ویدیو را از طریق iframe در صفحه خودتان قرار دهید تا کاربر درگیر صفحه شما شود . این موارد اصلی‌ترین گزینه‌هایی هستند که در رابطه با کاهش نرخ پوگو موثر هستند . مواردی همچون اندازه فونت سایت ، واکنشگرا بودن قالب ، همگی در قسمت UI و UX قالب هستند لذا اینگونه درنظر گرفتیم که تمام این موارد را داخل بخش بهینه سازی قالب انجام خواهید داد .

Report this page